Lørdag 02. oktober kl. 14:00
Håndverkeren, Aulaen

I sesongens tredje konsert blir vi kjent med den norsk-polske komponisten Ewa Serafin og hennes tre døtre, som danner Trio Serafin.
Ewa ble født i Polen i 1955, og har vært bosatt i Norge siden 1987.
Hun tok diplom i komposisjon i 1979 og i 1981 diplom i klaver. Hennes komposisjoner har vært fremført på samtidsmusikkfestivaler i Polen (Warszawa- «Warsaw Autumn», Wroclaw, Katowice, Krakow), i Tyskland (Mannheim), i Østerrike og i Norge. Hun har mottatt priser i komponist konkurranser i Polen (for «Miniatures for klaver» og «Sonore» for klaver), og to ganger i komponistkonkurranser i Mannheim: i 1982 for «Fantasie for klaverkvintett» og i 1985 for «II Stryke-kvartett». I 2008 fikk hun utmerkelse i Tyskland i Unna for «Cantorina Vionati per violin e cello». Hennes verkliste omfatter musikk for alle typer besetninger.
I 1999 ble hun medlem av Den Norske Komponistforeningen. 
Trio Serafin består av de tre søstrene Daria Serafin (klaver), Julia Serafin (fiolin) og Maria Serafin (cello). I 2004 spilte de sammen for første gang som solister med Kringkastningsorkestret i Beethovens Trippelkonsert.
Etter mange år med høyere utdanninger og utenlandsopphold, konserter i inn og utland i forskjellige konstellasjoner fant de musikalsk tilbake til hverandre i begynnelsen av 2015 og dannet Trio Serafin. I løpet av den korte tiden har de spilt flertallige konserter i regi av blant andre «Kulturisten» på Nesodden, «Hos deg - klassisk musikk rett hjem» konserter, «Asker kammerkonserter» og «Musikkens venner i Moss og omegn». De har også vært med på spennende samarbeidsprosjekter med Sagabok Forlag og sangere fra Den Norske Opera. I førjulstiden har de for tredje år på rad dratt på en liten turnee på Østlandet med konserten «Julefred over jorda» med sopranen Helga Johanne Størdal.
På hver sin kant er søstrene aktive freelance musikere og pedagoger.

You may also like

Back to Top