29 oktober kl. 16:00
GALLERI ATHENE

Taffelpikene:
Lynetta Taylor Hansen, fløyter
Sarah Nordal Strand, klarinetter
Ingrid Åhlander Bennett, fagotter
Taffelpikene har de siste to årene utviklet prosjektet ADA [hun som skaper]. Det omfatter hele syv nye musikkstykker skrevet for trioen av kvinnelige komponister som skriver musikk i krysningspunktet mellom jazz, folkemusikk og samtidsmusikk. På denne konserten spilles det et verk av den fremadstormende unge jazzpianisten Liv Andrea Hauge. Verket ble urfremført i juli 2022, og er den ferskeste musikken i ADA-prosjektet. På kveldens konsert får man også høre de helt nye verkene til Ieva Velika og Jasmin Tømta, som er de nyeste stykkene i dette prosjektet, og som ble urfremført tidligere i oktober.
Trioen plukker også frem to av de tidligere verkene av hardingfelespiller Guro Kvifte Nesheim og jazzsanger og den evig bablelydsøkende Karoline Wallace. Dette er musikk som viser det enorme spennet i lydbildet en treblåstrio kan skape, med alt fra vanlige fløyter i toppregisteret, til bassklarinett og kontrafagott i bunn. Det er musikk som skaper stemninger og lydbilder som er både vakre, rare og til tider litt stygge..
Trioen har spilt sammen siden 2014 og er landets mest aktive treblåstrio. Trioen er unik og går nye veier innenfor klassisk kammermusikk gjennom å utelukkende bestille ny musikk i samarbeid med spennende komponister. De har nylig turnert i på Island og i Nord-Norge, og ser frem til en travel høst med konserter for både barn gjennom Den Kulturelle Skolesekken samt en høstturné i Norge der konserten i Drammen avslutter turneen.

You may also like

Back to Top