26. oktober, kl. 19:00
Galleri Athéne​​​​​​​
Utøvere:
Julie Helgeland Davidsen (fløyte), Monica Tomescu-Rohde (piano), Hallvard Holm Høgemo (fiolin), Martin Solbu Stangebye (cello), Astrid Nyborg Berg (gitar) og Lise Rusås Kristoffersen(dans)
Drammen Arts Festival er en musikk-, dans- og kunstfestival startet og grunnlagt av fløytist Julie Helgeland Davidsen. 
Hun har i flere år jobbet med å kombinere kunstformene dans, poesi og musikk. Julie har også lenge drømt om å starte en festival i Drammen, og fikk så ideen om å kombinere den drømmen med de tverrfaglige kunstneriske prosjektene sine. 
Festival-programmet består av poly-estetiske opplevelser, altså forestillinger der ulike kunstformer settes sammen. Man kan delta som aktiv deltaker på kurset eller bare som publikum på konsertene. Vi ønsker å invitere både allerede kunstinteresserte folk og ellers ikke så aktive kunst- tilhørere. Festivalen er både til for å vekke ny interesse og for å gi videre motivasjon og inspirasjon til unge talenter innen alle kunstretningene. Vi ønsker å rette mye av festivalens innhold mot barn og unge, med kurs der de unge kan få komme tett innpå de profesjonelle kunstnerne.
Til festivalen inviterer vi profesjonelle kunstnere, dansere og musikere til å holde konserter, utstillinger og forestillinger på kveldene, mens de på dagtid skal holde mesterklasser, kurs og workshops.
Slik blir festivalen en god blanding av både underholdning og læring for nysgjerrige og interesserte nykommere eller for allerede erfaren kunstnerisk ungdom som er sultne på å lære og oppleve mer.
Det skal være fokus på opplevelser fremfor det å gå på en ren konsert, danseforestilling eller kunstutstilling. Ved å mikse kunstformene ønsker vi å skape en følelse av å være omringet av kunsten på alle mulige måter ved at den kan tas inn i alle sansene samtidig. Målet er å nå ut til et bredere publikum for å vise at kunst kan være gøy og ikke bare seriøst. Vi ønsker også gjennom denne festivalen å jobbe aktivt sammen med andre kunstnere og musikere for hele tiden å utvikle og forbedre oss teknisk, musikalsk, intellektuelt og for å utfordre kreativiteten vår.
Åpningskonserten av selve festivalen holdes i samarbeid med konsertserien Kvinnelige spor i Musikkhistorien, i Galleri Athene i Drammen. Tradisjonen tro skal åpningskonserten kun bestå av urfremføringer av bestillingsverk, i kombinasjon med andre kunstformer.

You may also like

Back to Top