2. juni kl. 16:00
Galleri Athéne

I konsertforestillingen får publikum oppleve både rå og vakker musikk fra den klassiske musikkens verden og folkelig tradisjonsmusikk. Det herlige lille «orkesteret» overrasker barna med melodier fra et gammelt bukkehorn, en klarinett og et trekkspill rett fra gata, i tillegg til melodiøs vuggevise og strofer fra operaens verden. 

I den første historien får publikum høre om den samiske jenta Anna, fra det kalde nord. Ingen vet nøyaktig når historien finner sted, men nordlyset, snøen og omgivelsene fra arktis setter tonen for en fortelling basert på en kjent novelle. Den neste historien handler om Eva, som levde i en by hvor stemningen forandret seg og en gruppe mennesker plutselig ikke var velkommen lengre. Eva sin familie ble sendt bort til en trang og øde bydel, omringet av høye og kalde murvegger. Til slutt får publikum innblikk i hvordan det er å komme til et nytt land, gjennom ukrainske Milena sin historie. Alt er annerledes og fremmed. Den nye tilværelsen virker litt håpløs, men heldigvis kan ting endre seg!

Å bli kjent med andre barn og unges historier er berikende. Det kan bidra til forståelse og erkjennelse av at alle mennesker er verdifulle og at ingen fortjener å havne utenfor fellesskapet. Historiene kan gi unge grunnlag for videre refleksjon rundt forskjellighet, mangfold, utenforskap, vennskap og inkludering.

You may also like

Back to Top