Kari Beate Tandberg er en norsk komponist og pianist fra Asker.
Tandberg tok sin klaverutdanning ved Norges musikkhøgskole og i London, og jobbet en periode som distriktsmusiker, før hun tok komposisjonsutdanning ved musikkhøgskolen, og senere fikk en stipendiatstilling ved Høgskolen i Tromsø. I perioden 2003–2007 fullførte hun PhD i komposisjon som del av Kunstnerisk Utviklingsarbeid ved NMH.
Hun har skrevet verker for en rekke ulike besetninger, og blant annet sammen med ektemannen Karsten Brustad skrevet musikk til skulpturene i Skulpturlandskap Nordland.
Tandberg vant 1. pris i Fanny Mendelsohn-konkurransen i 1995 med verket Custodia for 3 kvinnelige solister og ensemble. Strykekvartetten Dwindle ble uttatt til framføring med Messerkvartetten under Nordiske Musikkdager 2010 i København. 
Hennes verker har blitt fremført i Japan, Tyskland og i de skandinaviske landene av ensembler som Det norske kammerensemble, Det Norske Blåseensemble, Ensemble Ernst, Cikada, Nordic Voices, Kringkastingsorkesteret, Tromsø symfoniorkester og Landsdelsmusikerne i Troms. 
Trio Arcorno ble stiftet i 2021 og består av musikerne Hilde Chapman, fiolin, Marianne Finseth, horn og Monica Tomescu-Rohde klaver. Med denne unike og spennende instrumentkombinasjonen er det mange muligheter både musikalsk og klanglig. Det finnes en god del repertoar for besetningen, den mest kjente er Brahms monumentale trio.
Trio Arcorno ønsker å være en pådriver for å bestille verk, gjerne av kvinnelige komponister. Vi ble derfor svært begeistret da Kari Beate Tandberg ønsket å komponere en trio til oss, og sent på høsten 2022 var Chiaroscuro ferdig. Her har komponisten latt seg inspirere av kontraster, mellom det dunkle og det klare, mellom lys og mørke. Chiaroscuro skal urfremføres på denne konserten.

You may also like

Back to Top