30. september, kl. 16:00
Galleri Athéne

Olga Stezhko, piano

Olga Stezhko
Olga Stezhko
Med den audiovisuelle konserten RØD, GRØNN, BLÅ presenterer den prisvinnende pianisten Olga Stezhko musikk av nålevende norske og utenlandske kvinnelige komponister.
  Spektakulære satellittbilder, fotografert med aller nyeste teknologi vil følge fremføringen av musikken gjennom konserten. Det blir både uvanlige bilder av jordkloden og kunstnerisk abstraherte bilder, som skaper en slående syntese med de nøye utvalgte verkene som fremføres. Stezhko er kjent for å produsere eksperimentelle interdisiplinære konserter, motivert av å skape en sterk opplevelse for publikum. Tittelen RØD, GRØNN, BLÅ referer til de vanligste fargene som finnes i naturen, men også til det additive fargesystemet RGB, som benyttes innenfor datateknologi.

Olga Stezhko har holdt konserter over hele verden fra Barbican Hall i London til Salle Cortot i Paris og Carnegie Hall i New York. Vi gleder oss til å kunne presentere henne med en solo-konsert i Drammen den 30. september!
Olga er født i Minsk, og har sin utdannelse fra Belarus, Italia og Storbritannia. Hun fullførte sin bachelor og mastergrad med utmerkelse på Royal Academy of Music med støtte fra prestisjefylte stipend (Myra Hess Stipend, Philharmonia Orchestra/Martin Musical Scholarship Fund Award m.fl.). Som pianist har hun vunnet flere internasjonale konkurranser og priser (inkludert Grand Prix under «Halina Czerny-Stefanska in Memoriam» i Polen og førestpris ved Nikolai Rubinstein International Piano konkurranse i Frankrike.
Debut-albumet ‘Eta Carinae’ (2014, Luminum Records) kombinerer hennes lidenskap for astrofysikk med musikk av Scriabin og Busoni. Gramophone Magazine beskrev den som «en fremragende debut». Hennes andre album ‘Et la lune descend’ (2018, Palermo Classica) er viet Debussys musikk. Den fikk samstemmig kritikerros i publikasjoner som BBC Music Magazine, Arts Desk og International Piano.

Olga Stezhko bor nå i eksil i London. Utfra den politiske situasjon i hjemlandet Belarus, kan hun ikke vende tilbake med fare for å bli arrestert.
Hennes tilknytning til Norge, er at hun 2018 deltok i Den Internasjonale Edvard Grieg-konkurransen for pianister i Bergen. Der mottok hun bl.a. prisen for beste framføring av et moderne, norsk samtidsverk, Sul g av Synne Skouen. (Dette verket er også del av konsert-programmet for Norges-turnéen).

You may also like

Back to Top