27. april kl. 16:00
Galleri Athene
Ordet “ballade” antyder en fortelling eller narrativ, og selv om det ikke blir fortalt en bokstavelig historie her, fant jeg meg selv tenkende på de to utøverne som medreisende i et terreng - eller som dansepartnere - og musikken som av og til som en sang de synger sammen, av og til som et landskap de krysser, av og til som en stemning, av og til som en monolog, og av og til som en fin linje de trekker. Til slutt er det en ballade om celloen og pianoet, og måten jeg hører dem sammen.- Linda Catlin Smith

KENNETH KARLSSON har vært pianist og kunstnerisk leder i Cikada siden 1989. Han har turnert verden rundt, spilt inn flere album og har mottatt Spellemannsprisen for sitt soloprosjekt “Sofferte Onde Serene”. Kenneth har også jobbet med video, dans og multimedia, og står bak flere bestillingsverk og premierer.
INGA GRYTÅS BYRKJELAND er en norsk cellist, aktiv som kammermusiker og i orkestre. Inga er lidenskapelig opptatt av å utvide sitt repertoar og har samarbeidet med mange komponister, og har hatt flere stykker skrevet for seg selv og sine ensembler.
CIKADA Cikada er en av de ledende aktørene på den nordiske samtidsmusikkscenen. Helt siden grunnleggelsen i 1989 har ensemblets konstante fokus på kvalitet, utvikling og fornyelse garantert for at nåtidens publikum får møte noe av det beste av nåtidens musikk.
Gjennom årene har Cikada bestilt og urfremført 200+ verk av noen av dagens ledende komponister både internasjonalt og nasjonalt.

You may also like

Back to Top