10. mars kl. 14:00

 «Krafta - kvinnestemmer fra Innlandet» 
- en forestilling om sterke kvinneskikkelser med bakgrunn fra Innlandet 

Krafta er en konsertforestilling om sterke kvinneskikkelser med bakgrunn fra Innlandet. Konserten byr på personlige beretninger om kunstnerlivet til de du møter på scenen og Dagny Juel, Kirsten Flagstad, Pauline Hall og Hulda Garborg. Temaer som skaperkraft, motstand og det å ha styrke til å gå mot strømmen står sentralt. Krafta hadde sin premiere i september 2022, og er spilt 11 ganger med stor suksess. 
Tankene bak «Krafta» 
Hva betyr det egentlig å jobbe med noe skapende? Hva er det egentlig å hente inspirasjon fra andre? I denne konserten har musikerne Bente Illevold, Gry Oda Ulvmoen og Frode Berntzen latt seg inspirere av fire kvinnelige kunstnere og musikere fra sin egen del av landet: Innlandet. 
Gry Oda og Bente, som har fulgt hverandres musikerkarrierer siden starten, fant frem til fire kvinner som har hatt betydning for dem på forskjellige måter: Hulda Garborg, Dagny Juel, Pauline Hall og Kirsten Flagstad. De spurte forfatteren Tyra Teodora Tronstad om å lage tekster til en konsert, basert på disse fire kvinnenes liv. Musikken skulle bestå av musikernes egne komposisjoner, samt brokker og biter musikk og tekst fra andre steder og andre tider. Kari Shulstad Wasa har regien. 
Denne konserten er dermed ikke en historietime om Dagny, Hulda, Pauline og Kirsten, men en temakonsert om inspirasjon, skaperkraft og identitet. Og en hel del om Bente og Gry Odas tanker om sine kunstnerskap. For hva betyr det å være kvinne fra dalstrøka innafor, fra de små stedene oppe i skogene, og hva må til for at hun skal reise ut og bygge seg en musikerkarriere? 
Om oss 
Gry Oda Ulvmoen Myrbakken (f.1975) er fra Stor-Elvdal og er mezzosopran. Hun har et bredt repertoar innen flere sjangre, som klassisk, folkemusikk, jazz, viser og musikal. Hun har gjort flere soloforestillinger i krysningen klassisk/cabaret/teater og hatt hovedroller i spel og musikal. Hun har spilt skolekonserter og jobbet som ensemblesanger i Vokal Nord. Hun er også en engasjert sang- og musikkpedagog. Gry Oda brenner for formidling av viktige historier og kulturarv gjennom musikk. 
Bente Illevold (f. 1983) kommer fra Rendalen og spiller eufonium. Hun har markert seg som en nyskapende utøver og høstet anerkjennelse for sine fremførelser av nye verk både nasjonalt og internasjonalt. Bente brenner for å utvide eufoniumrepertoaret og la instrumentet utfolde seg i nye sammenhenger. Hun har startet flere kammerensembler og er også en aktiv pedagog og arrangør. Hennes to album «Klangen fra de dype skoger» og «Alene» har høstet stor anerkjennelse. 
Frode Berntzen (f. 1968) er fra Romedal og bosatt i Hamar. Frode er gitarist, komponist og musikkprodusent etablert med sitt eget StudioEner. Han leder sine egne band "Briskebyen Lyttemannslag" og "BerntzBønch" og er ellers fast medlem i Hamarbandet GLO og folkemusikkensemblet MjøsFolk. Samarbeider ofte med Geirr Lystrup, Kim Rysstad, Camilla Granlien og mange flere som musiker og produsent, i tillegg til å undervisning ved musikklinja på Stange videregående skole. 
Kari Schulstad Wasa (f. 1988) er regissør og dramapedagog fra Elverum. Hun har utdanning fra OsloMet som dramapedagog med utdypning i figurteater og maske. Hun har regissert flere oppsetninger ved studentteateret Teater Neuf, blant annet 

You may also like

Back to Top