17. februar kl. 16:00
Hvem har ikke kjent behovet for å hoppe av forbrukerkarusellen, fri seg fra tidsklemma og stikke til skogs...? Som den amerikanske forfatteren Henry David Thoreau gjorde da han rømte fra 1800-tallets industrielle ekspansjon og overfladiske livsstil. Han journalførte naturopplevelsene sine og satte allerede da naturvern og «mindfulness» på agendaen.
Heidi Skjerve har tonesatt utdrag fra Thoreau’s journaler som har resultert i sjangeroverskridende kammermusikk for vokal, strykekvartett og preparert piano, krydret med lydopptak og video fra skogen og fra den omstridte vindmølleparken på Storheia i Fosen.
Heidi Skjerve er kanskje først og fremst kjent som jazzvokalist, og har gitt ut flere kritikerroste album både med egne låter, «jazzstandards» og norske folketoner i samspill med blant andre John Pål Inderberg, og som del av det eksperimenterende vokalensemblet Trondheim Voices. Med seg på laget denne gangen har hun meritterte musikere fra TrondheimSolistene og Trondheim Symfoniorkester: Tora Stølan Ness og Rannveig Ryeng på fioliner, Karoline Vik Hegge på bratsj, Kari Nesdal Sandnes på cello og Finn Magnus Fjell Hjelland på piano.
Albumet «Songs from Thoreau’s Journal» kom ut på selskapet Particular Recordings Collective i oktober, og musikken har fått god publikumsmottagelse. Konserten er støttet av Norsk Kulturfond og FFUK.

You may also like

Back to Top