1. september kl.16:00
Galleri Athéne

Aina Davidsen, saxofon
Programmet består av nymoderne kvinnelige komponister som aktivt jobber for å utvide det klassiske repertoar den dag i dag. De fleste er originalskrevet for saxofon, med ett unntak hvor det er transponert, og originalt for fiolin.
Det musikalske spenn er fra offensiv fransk karakter som Sonate av J. Reuff kan gi, til det mer mediterende som Rubbing Stone av Hope Lee kan gi inntrykk av. Konserten kommer til å gi et bredt syn på hva det klassisk saxofonrepertoar har å by på i dag og hvor det er på vei hen. Det inneholder varierte klangfarger, utfordrende teknikker for saxofon og fargerike stemninger. 
 Jeanine Rueff (1922 - 1999) er en fransk komponist som har skrevet denne sonaten til den franske storslagne saxofonisten Deffayet, som var en god venn av henne. Dette er et stykke som blir brukt obligatorisk for opptak på masterstudier og i konkurranser rundt om i verden. Et stykke med offensiv karakter, masse energi med en myk og følsom andre sats. Reuff er den eneste komponisten på programmet som ikke lever den dag i dag, men musikken hennes er fortsatt en del av den klassiske saxofons standardprogram. .
Emma Field en komponist som er svært kristen og ønsker å spre dette gjennom komposisjonene sine. Sophaenox er skrevet spontant og ment som en improvisasjon som kaller på Gud. Emma skrev stykket i 1993 til søsteren sin som er professjonell oboist. Senere ble det skrevet om til Sopransaxofon. 
Hope Lee er en amerikansk komponist som har skrevet et stykke for altsaxofon Rubbing Stone (2006). Hun reiser mye rundt i verden og blir inspirert av dens kulturer og ulikheter. Rubbing Stone er skrevet til saxofonisten Jeremy Brown og tegner et bilde av naturens reaksjoner. En stein som skaper musikalske droner av vibrasjonene som kommer fra store dyr som raserer over jordens overflate, og etterlater en summing av etterklang. Det inneholder mange moderne teknikker for saxofon, blant annet sirkelpust og bending.
Aina Davidsen er en norsk saxofonist som har begynt å komponere musikk for solo-saxofon, både for å utvide repertoar og utforske nye musikalske territorier. Stykkene er ofte skrevet med en melankolsk gjenklang, og speiler for øyeblikket mennesket og dets utfordringer med å være i nået. Aina ønsker å fange publikum og skape en ny verden ved hjelp av klangreferanser de hører i deres daglige hverdag. Stykket Sårt skal speile menneskets følelses-sykluser hvor hjertet lengter etter smerten ved de samme situasjoner i livet. 
 Lera Auerbach er en russisk-amerikansk komponist, konsertpianist og visuell kunstner. Hun er selv utøvende musiker og har publisert over 100 verker. Auerbach har skrevet mye for strykere og jobber med klangfarger hvor hun varierer en del over repeterende tonaliteter. Prayer er et stykke originalskrevet for fiolin, med flere dronetoner som kan minne om de dype klangene som kan runge når noen er i dyp bønn eller blir kaldt inn til det.      

You may also like

Back to Top