(1982 - )
04. mai 2019 kl. 16:00
Galleri Athéne
Suad Lakišić Bushnaq er en Toronto-basert, arabisk/canadisk film- og konsertkomponist. Hennes musikk er omtalt som «reflektert og rørende» (BBC), «seriøst vakker» (John Welsman, canadisk komponist), «rik og tilgjengelig» (Klara-festivalen, Belgia), «sublim» (CJAD Montreal) og «forførende tonal…med den riktige mengden krydder til å være fascinerende» (The Rutland Herald). Hennes filmmusikk til «The Curve» av Rifqi Assaf (Dubai internasjonale filmfestival 2015) ble rost av kritikerne som mesterlig. En av låtene, «The road to Jenin» ble av musikklegende Marcel Khalifé omtalt som like «vakker som nattens tristhet og morgenens glede». 
Suad har komponert kritikerrost filmmusikk for en rekke prisvinnende filmskapere. Hennes musikk er fremført under filmfestivaler rundt i verden, som i Dubai, Seattle og Edinburgh, for å nevne noen få. Konsertmusikken hennes er fremført i Europa, Canada, USA og i Midtøsten, og lyttes til internasjonalt. Denne musikken omfatter verker for soloinstrumenter, små ensembler, elektroakustikk, kor og symfonikorkester.
Hun er født i Jordan av en syrisk mor og bosnisk-palestinsk far, og hun er en av en få kvinnelige arabiske komponister i verden. Hun mottok et stipend fra det anerkjente komposisjonsprogrammet ved Canadas ledende musikkskole, McGill University, hvor hun fullførte en bachelor i komposisjon i 2009 etter å ha studert teori, komposisjon og orkestrering. Hun har også studert komposisjon ved Queen’s University.  Deler av musikkutdannelsen ble gjennomført ved Higher Institute of Music i Damaskus, Syria. Hun er medlem av både Screen Composers Guild i Canade og Alliance for Women Film Composers.  

You may also like

Back to Top