1955 - 
10. mars 2018 kl.16:00
Galleri Athéne
Monica Tomescu-Rohde, piano
Lucy Jessica Riley, saxofon
Hilma Wikström, sopran
Artur Kapturski, kunst
Lori Laitman, som er beskrevet som "en av de mest talentfulle og spennende nålevende komponister" (Fanfare Magazine), har komponert flere operaer og korverk, og over 250 sanger, hvor hun tonesetter tekster av klassiske og samtidige diktere (inkludert de som døde i Holocaust). Hennes musikk fremføres internasjonalt og over hele USA, og har generert betydelig kritisk anerkjennelse. The Journal of Singing skrev: "Det er vanskelig å tenke seg noen i dag som når opp til hennes eksepsjonelle evne til å omfavne en poetisk tekst og gi den nytt og dypere liv gjennom musikk."
Opera Colorado presenterte verdenspremieren av Laitmans opera "The Scarlet Letter" i mai 2016. Laura Claycomb, Dominic Armstrong og Malcolm MacKenzie hadde hovedrollene, mens regi var ved Beth Greenberg og dirigent var Ari Pelto. Librettoen, basert på Hawthorne-klassikeren, er laget av Colorados tidligere «hoffpoet», David Mason. Laitman og Mason har også samarbeidet om "Vedem", et Holocaust-oratorium bestilt av Music of Remembrance, og operaen "Ludlow", basert på Masons prisbelønte roman på vers om katastrofen i et gruvesamfunn i Colorado i 1914.
"The Three Feathers", Laitmans barneopera med librettisten Dana Gioia, er basert på et Grimm-eventyr og ble bestilt av Center of the Arts ved Virginia Tech. Arbeidet hadde premiere i 2015.
Laitman fortsetter å motta prestisjefylte bestillinger, som et verk til Baltimore Symphony Orchestras 100-årsjubileum i 2016, og et kammerarbeid til 100-årsdagen for kvinners stemmerett i staten New York i 2017.
Laitman har en Master of Music-grad fra Yale School of Music. Hun er omtalt i radioserien og nettstedet Song of America, og hun er omtalt i The Grove Dictionary of American Music.​​​​​​​

http://artsongs.com/

You may also like

Back to Top